Gevuld Turks brood met kip-kebabsalade
Recepten
Recepten
07/17/2022
4 min

5 eenvoudig gezonde recepten

07/17/2022
4 min

Gevuld Turks brood met kip-kebab salade

Gevuld Turks brood met kip-kebabsaladeIngrediënten

  • 1 afbak Turks brood
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 komkommer
  • 12½ g verse bieslook
  • 85 g veldsla
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl witte natuurazijn
  • 175 g Johma kip-kebabsalade

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snijd aan de bovenkant van het brood de ronde kap eraf. Hol het brood uit (inhoud wordt niet gebruikt). Bak het brood en de kap van het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

3. Snijd ondertussen de rode biet en komkommer in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de veldsla met de rode biet, komkommer, ⅔ van de bieslook, olie, azijn, peper en eventueel zout.

4. Schep de helft van de salade in het brood en verdeel de kipkebabsalade erover. Bestrooi met de rest van de bieslook. Dek het brood af met de kap van het brood en serveer met de rest van de salade.

Rooster de rest van het brood in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood en meng met wat olie, gedroogde kruiden, peper en zout. Verdeel over een met bak-papier beklede bakplaat en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.

Lekker voor over een pasta of salade.

Havermoutmelk (1L.)

Bereidingstijd: 5 MINUTEN

Bijzonderheden: Veganistisch

havermoutmelkIngrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 1 liter water
  • snufje zout, optioneel
  • snufje kaneel, optioneel
  • dadels of ahornsiroop om te zoeten, optioneel

Bereiding:

Doe de havervlokken, het water en de eventuele optionele ingrediënten samen in een blender en zet op hoge stand aan totdat er een gladde drank ontstaat. Giet de drank door een fijne zeef en vang dit op in een bak of fles. Roer met een lepel door de zeef heen als de drank niet verder wilt stromen. Je kunt de zelfgemaakte havermelk tot vier dagen in de koelkast te bewaren.

Goulashsoepje

Bereidingstijd: 20 MINUTEN

Bijzonderheden: Vegetarisch

Ingrediënten:

  • 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, groene en rode paprika,
  • 2 aardappels, 1 stengeltje selderij, 1 wortel, 3 Roma tomaten,
  • 1 kleine blikje tomatenpuree, 1L. water,
  • 2 blokjes vetarme groentebouillon,
  • 1 zakje goulashkruiden, 25gr risotto, enkele takjes tijm

goulash-receptjeBereiding:

Maak de groenten schoon. Snij de tomaten en wortel in blokjes. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in stukjes. Schil de aardappels en snij in blokjes. Tis de blaadjes van de tijm en snij deze fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselder 2min. op een hoge temperatuur. Voeg de aardappels, paprika’s, tijm en tomatenpuree toe en bak 1min. op hoge temperatuur. Voeg de tomaten , 1L water, de risotto, de bouillonblokjes en de goulashkruiden toe, breng aan de kook en laat 15min. zachtjes koken met het deksel op de pan.

Tip: wil je liever een niet-vegetarische versie, voeg dan de laatste 10min 300gr rundssoepballetjes toe aan de goulashsoep en laat zachtjes meekoken.

Zelfgemaakte amandelmelk

Bereidingstijd: 5 MINUTEN (8 uur wachten)

Ingrediënten:

  • 175 g ongebrande amandelen
  • 700 ml kraanwater

amandelmelkBereiding:

Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast. Variatietip: Voeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.

Courgettesoep

courgettesoepIngrediënten

  • 1 courgette
  • 1 liter visbouillon (kun je zelf maken of gebruik Knorr Visbouillon tabletten)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 beetje roomboter
  • 250 gram wilde zalm (diepvries of verse )
  • 200 gram ongesneden speltbrood
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • parmezaanse kaas
  • evt. kokosolie (voor bakken van de zalm)
  • olijfolie

Bereiding

We gaan eerst de ui snijden en die gaan we in de pan fruiten waar je de soep in wil maken met een klein beetje roomboter (andere boter kan ook of olie) in de pan.

Ondertussen snijden we de courgette en als de ui gefruit is in de pan dan doen we de courgette erbij en laten deze even mee sudderen voor een paar minuten.

Nu maken we de liter visbouillon met Knorr visbouillon (als je zelf visbouillon wil maken zou ik dit eerst doen voordat je aan de soep begint). Als de visbouillon klaar is doen we die bij de ui en de courgette. Dat laten we goed koken. Nu bak je de zalm in de koekenpan. Ik doe niks in de pan omdat deze een antiaanbaklaag heeft. Je mag de zalm ook in een beetje kokosolie bakken.

Ondertussen snij je het speltbrood in brede plakken en doe je er olijfolie over en bak je deze in de grillpan. Zodat ze een beetje krokant zijn. Je kunt het brood ook in de broodrooster doen zonder olie. Dan snij je de tomaten in plakjes en rasp je wat Parmezaanse kaas.

Als de zalm goed gebakken is kan je deze in stukjes snijden.

courgettesoep in panGebruik de staafmixer om van de soep (ui, courgette en visbouillon) een gladde massa te maken. Voeg als laatste de crème fraîche toe (mocht je dit niet willen laat het dan weg).

Dan voeg je de klein gesneden zalm toe.

Op het speltbrood doe je een beetje knoflook raspen en leg je de tomaat erop, bestrooi deze met de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk

Reacties
Categorieën