Spaghetti bolognese met pompoen
Recepten
Recepten
02/01/2024
1 min

Spaghetti bolognese met pompoen

02/01/2024
1 min

Dit een werkelijk heerlijke variatie op de Italiaanse klassieker spaghetti bolognese. De pompoen is een perfecte toevoeging aan dit heerlijke pastagerecht. Met een bereidingstijd van 55 minuten, een zelfgemaakt sausje en gezonde ingrediënten, past dit gerecht eigenlijk in elk dieet!

Ingrediënten

  • Spaghetti bolognese met pompoen bereiden500 gram verse pompoen
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 100 gram witte kaas
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram ongezouten en ongebrande hazelnoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper naar smaak

Voedingswaarde (per portie)

calorieën: 413
koolhydraten: 28,7 gram
eiwitten: 19,6 gram
vetten: 23,5 gram
vezels: 4,9 gram

Hoe maak je het?

  1. spaghetti bolognese pompoenMaak de pompoen schoon, snijd hem in parten, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in kleine blokjes en de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min mee. Schep de pompoenblokjes door het uienmengsel. Bak ze 3-4 min. al omscheppend mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in 8-10 min. zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de spaghetti in 8-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af.
  5. Verkruimel de witte kaas en hak de hazelnoten met een keukenmachine.
  6. Serveer de pasta met de pompoensaus. Strooi de hazelnoten en kaas erover.

Tip! Minder tijd te besteden? Kies voor voorgesneden pompoen uit de diepvries of koelvers.

Reacties
Categorieën